Bugün; yaz ayından hazırlayıp, kış için dondurucuda sakladığım barbunya ile çok sevdiğim zeytinyağlı barbunya yemeği yapmaya karar verdim. Yanında bulgur pilavı veya pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
- yarım kilo barbunya
- 2 adet orta boy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy küp şeklinde kesilmiş domates veya yarım bardak domates sosu
- 1 tutam tuz
- 2 adet küp şeker
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- yarım çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Barbunyayı suda haşlayın ve süzün. Düdüklü tencereye zeytinyağı koyup, yemeklik kesilmiş soğanları kavurun. Yarım ay şeklinde havuçları ekleyip, kavurmaya devam edin. Sonra domatesleri, kırmızı toz biberi ve sarımsakları ekleyip, domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Domatesler suyunu çekince barbunyayı, şekeri, tuzu ve üzerini geçecek kadar su ekleyip düdüklünün kapağını kapatıp, pişirin. Pişince üzerini maydanozla süsleyin. (herkesin düdüklü pişirme hızı farklıdır) Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder