25 Ekim 2014 Cumartesi

BALLI BADEM TATLISI






















Annemin en büyük meraklarından biri nerede bir tarif bulursa hemen onu kesip, saklamaktır. Hatta bunun için kendine özel bir defter yapmıştır. Bende; bu tarifi onun sakladığı tariflerin içinden buldum. Çok değişik geldiği içinde denemek istedim. Bal ile beraber çok lezzetli ve hafif bir tatlı oldu. Denemeniz dileğiyle....




















MALZEMELER:

  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı toz badem
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı krema
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 çorba kaşığı tepeleme un

ŞERBETİ İÇİN:
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı bal

YAPILIŞI:

Kaynamış suyun içine balı ekleyip, karıştırarak balı eritin. Başka bir geniş kapta yumurta ve şekeri birlikte çırpın. İçine sırayla eritilmiş tereyağını, toz bademi, kremayı, sütü, kabartma tozunu ve en son olarak unu ekleyip, hepsini birlikte iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı küçük kek kalıplarına veya kek pops kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. (kek kontrolü nasıl yapıyorsanız aynı işlemi bunda da uygulayın) Pişince fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Soğuyunca kek kalıplarından ayırıp, çukur bir tabağa alın ve üzerine ballı sosu gezdirin. Tatlı ballı sosu içine çektikten sonra servis yapın. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder