14 Ekim 2014 Salı

DEREOTLU KREMALI PANCAR ÇORBASI


Bildiğiniz gibi doktorların en çok tüketmemiz isteği sebzelerden biridir. Şeker hastalığına, kansızlığa, karaciğerinin düzenli çalışmasına ve daha bunu gibi bir çok hastalığa iyi geldiği için çok sık tüketmeliyiz. Kız kardeşim de pancar ile değişik bir çorba hazırlamak istemiş.  Yapılışı kolay ve lezzetli olan bu çorbayı sizlere de tavsiye ederim. Özellikle misafirleriniz için görüntüsü bile çok güzel olan bu çorbayı hazırlayabilirsiniz.







MALZEMELER:

  • 1 soğan
  • 1 kırmızı elma
  • 200 gram patates
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 400 gram kırmızı pancar
  • 1 litre tavuk suyu veya sebze suyu veya  1 adet tavuklu veya sebzeli bulyon
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • yarım kutu krema
  • yarım demet dereotu

YAPILIŞI:

Yemeklik kestiğiniz soğanı, küp şeklinde kestiğiniz elma ve patatesi sıvıyağında kavurun. İçine buharda haşlanmış küp şeklinde kesilmiş pancarı ekleyin ve üzerine tavuk suyu veya sebzeli suyu ekleyin ve 20 dakika haşlayın. (tavuk suyu veya sebze suyu yoksa bulyon ekleyin.) Blendar ile püre haline getirin.  Tuz ve karabiber ile tatlandırın ve yarım saat daha pişmeye bırakın. Pişmesine yakın ince kestiğiniz dereotunu ve kremayı karıştırın ve bu karışımı da çorbaya ekleyin ve biraz daha pişirdikten sonra sıcak olarak kruton (isteğe bağlı) ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun... 

Sebze suyunu hazırlamak için: soğan, havuç, kereviz sapı, maydanoz, kekik, karabiber ve defne yaprağını bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip,  bir saate yakın kaynatın. Kaynamış olan suyu bir tel süzgeçten geçirin ve yapılışı kolay olan bu lezzetli suyu çorbalar da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder