23 Ekim 2014 Perşembe

CEVİZLİ KURABİYE

Yapılışı kolay ve lezzetli olan bu kurabiyeyi kuzenim hazırlamış. Bu kurabiyenin en büyük özelliği bir hafta boyunca tazeliğini koruyor olmasıdır. Sizler de misafirleriniz veya çocuklarınız için deneyebilirsiniz.





MALZEMELER:

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta (sarılarını kurabiyenin hamuru için, beyazını da dışı için kullan)
  • 1 su bardağı ceviz içi (cevizin birazını dışı için ayır)
  • 4-4,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI:

Yumurta, margarini ve şekeri birlikte çırpın. Unu azar azar ilave edin ve birlikte karıştırmaya devam edin. İçine iri dövülmüş cevizi ve kabartma tozunu ekleyip, birlikte yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayıp, top şekli verin. Şekil verdiğiniz hamurları önce  ayırdığınız yumurtanın beyazına, sonra da ayrılmış cevize batırıp, fırın tepsisine serdiğiniz yağlı kağıda sıralayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder