14 Ekim 2014 Salı

KLASİK ALMAN USULÜ ERİK MARMELADI


Kuzenim küçükken Almanya' da yaşadığı dönemlerde yediği erik marmeladından canı çektiği için aynı erik marmeladından yapmaya karar vermiş. İçinde çok az şeker olduğu için de Diyabet hastalarının rahatlıkla yiyebileceği bir marmelattır. Mayhoş tatlardan hoşlanıyorsanız denemenizi kesinlikle tavsiye ederim..








MALZEMELER:
  • 6 kg mürdüm eriği
  • 300 gram şeker
  • 300 ml su
  • Tarçın çubukları yada 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Karanfil taneleri yada çekilmiş karanfil(Tane olarak kullanıldığında fırınlanma sonrası çıkarmak gerekiyor.)
YAPILIŞI:
Erikleri ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın Kabuklarını soymayın. Tencereye erik ve diğer malzemeleri koyup, iyici yumuşayıncaya kadar pişirin.Tüm malzemeyi blenderla püre haline getirin. Önceden ısıttığımız fırına tüm malzemeyi derin bir tencere, yad fırın kalıbına veya demir döküm tencereye döküp 150-175 derecede 3-4 saatte pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder