9 Ekim 2014 Perşembe

FRAMBUAZLI, BİTTER ÇİKOLATALI VE ANTEP FISTIKLI DOĞUM GÜNÜ PASTASI


Aşkım yeğenimin ve benim doğum günüm aynı zamanlara denk geliyor. Ama onlar İsviçre' de yaşadıkları için ancak internet aracılığı ile görüşebiliyoruz. Kız kardeşim de 7 yaşına giren kızı Frozen adlı çizgi filmi çok sevdiği için orada ki karakterlerden birini pastanın üzerine uygulamaya çalışmış. Ben de bu lezzetli pastayı sizlerle de paylaşmak istedim. Sizde çocuklarınız için bu tarz bir doğum günü pastası hazırlayabilirsiniz....








MALZEMELER:

İÇ MALZEMESİ:

  • 1 adet pasta keki
  • 1 adet krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 20 gram antep fıstığı
  • 9-10 adet frambuaz (başka bir meyve de kullanabilirsiniz)
  • 50 gram bitter çikolata veya sütlü çikolata
  • 2 adet ufak kutu vişne suyu yada istediğiniz herhangi meyve suyu

ÜZERİ İÇİN:

  •  renkli şeker hamuru


YAPILIŞI:

Pasta kekinin bir katını geniş ve ince bir cam kabın üzerine koyun. Kekin; birinci katının her tarafını vişne suyu ile ıslatın. Eğer vişne suyunuz yoksa şeker ile suyu karıştırıp, o şekilde de ıslata bilirsiniz. Krem şantiyi ve sütü birlikte iyice çırpın. Krem şanti koyulaşınca vişne suyu ile ıslattığınız kekin üzerine yayın. Üzerine frambuazları yerleştirin. Onun üstüne de iri dövülmüş antep fıstıklarını ve rendelenmiş veya iri kesilmiş bitter çikolatayı serpin. Kekin ikinci katını da aynı şekilde vişne suyu ile ıslatın ve kremşanti sürdüğünüz katın üzerine kapatın. İstediğiniz renkte seçtiğiniz şeker hamurunu pastayı kaplayacak şekilde bir küçük oklava yardımı ile açın. Kekin her tarafını bu şeker hamuru ile kaplayın. Üzerini de istediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder