14 Ekim 2014 Salı

TAVUKLU KARNIYARIK


Klasik olarak karnıyarık yemeğini her zaman kıyma ile hazırlarız. Bugün bir değişiklik yapıp, tavuk ile hazırlamaya karar verdik. Misafirlerimiz için hazırladığımız bu yemeğe herkes bayıldı. Özellikle et veya kıyma yemekten hoşlanmayanlar için bir alternatif olabilir. Kardeşimin eşi kıyma yemekten hoşlanmadığı için tavuk ile hazırlanmış karnıyarık yemeğini çok sevdi. Son derece lezzetli bu yemeği kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.





MALZEMELER:

  • 1 kilo patlıcan
  • 250 gram ufak kesilmiş kuşbaşı tavuk eti
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2-3 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • yarım çay bardağı zeytinyağ 
Kızartmak için:
  • sıvıyağı
Üzeri için:
  • kaşar rendesi
YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı doğrayıp, tuzlu suda 1 saate yakın bekletin. Beklettikten sonra iyice yıkayıp, suyunu almak için peçete ile kurulayın. Tavaya sıvıyağı koyun ve kızdırın. İyice kuruladığınız patlıcanları kızartın. Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine alın ve bir kaşık yardımıyla üzerinde çukur açın..Başka bir tencerede zeytinyağın da kuşbaşi kesilmiş tavukları suyunu çekene kadar kızartın. İçine yemeklik kestiğin soğanları ve ince kesilmiş biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Küp kesilmiş domatesleri, 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi de ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Yarım çay bardağı su ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar 15 dakika daha pişirin. Hazırladığınız harcı patlıcanlara açtığınız çukurların içlerine bölüştürün.  Üzerine yarım su bardağı su ekleyip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yarım saat pişirin. Pişmesine yakın fırından çıkarıp, üzerine kaşar rendesi serpin ve tekrar fırına sürün. Kaşarlar eriyene kadar daha pişirin. Yanında makarna, pilav ile servis yapın. Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder