Genellikle et veya tavuk yemeklerinin yanına garnitür olarak patates kızartması, püre yaparız. Patates; kızartma olduğu için doktorlar çok önermezler. Püre yaptığınız zamanda çocukların çoğu ezilmiş ve yumuşak olduğu için çok hoşlanmazlar. Benim kendi yeğenlerimden gözlemlediğim bu... Eğer bu şekilde patatesleri hazırlarsanız görünüm bakımından çok hoş, lezzeti muhteşem oluyor. Ben bu tarifi İngiltere yıllarımda öğrenmiştim. Babam patatesten çok hoşlanmaz. Kendisi bu şekilde yemekten hoşlandığını söylüyor. O günden beri de hep bu şekilde yapmayı tercih ediyorum. Sizlere de tavsiye ederim.
- 6 patates (daha fazla kullanabilirsiniz)
- 1 tutam kekik
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam kırmızıbiber
- 2-3 diş sarımsak (rendelenmiş)
- yarım bardak zeytinyağ ( daha da fazla olabilir
- 1 tutam acı pul biber (isteğe bağlı)
YAPILIŞI:
Patatesleri hafifçe haşlayın. Kabuklarıyla veya kabuğunu çıkararak kayrak kesin.Tepsiye yağlı kağıt koyun. Bir kapta patatesleri geri kalan malzemeyle iyice karıştırıp, tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Yanında sosis, tavuk veya etle servis yapabilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder