19 Şubat 2014 Çarşamba

MEVSİM SALATASI


Ege Bölgesinde yeşillik çok tüketilir. Bizim evde de küçüklüğümüzden beri yeşillik hiç eksik olmaz. Mutlaka yapılan yemeklerin yanına salatada hazırlarız. Bugün de bu salatayı ben misafirlerim için hazırladım. Sizlerle de paylaşmak istedim. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun...



MALZEMELER:

  • 1 adet kıvırcık
  • 1 adet havuç
  • 1 adet küçük lahananın yarısından biraz az
  • 3 adet taze soğan
  • 2 adet salatalık
  • 1 adet domates
  • 1 tutam dereotu

SOSU İÇİN:
  • yarım limon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • yarım su bardağı zeytinyağ
  • 1 adet küp şeker
  • 1 tutam tuz
YAPILIŞI:


Kırmızı lahanayı ince ve kayrak şekilde kesip, bir kaba alın. Üzerine bir yemek kaşığı tuz ekleyin. 15 dakika bekletin. Kıvırcıkları, dereotunu ve taze soğanları iyice yıkadıktan sonra çok ince kesin ve salata kabının içine yerleştirin. Onun üstüne kabukları soyulmuş salatalığı küçük küçük kesip ekleyin. Beklettiğiniz kırmızı lahanayı elinizle iyice ovun ve tuzu gidene kadar yıkayın. Kırmızı lahanayı da suyunu iyice sıkarak salatanın kenarlarına koyun. Havucu rendeleyin ve ortaya yerleştirin. Üzerine domatesle süs yapabilirsiniz. Sosu için; limonu sıkıp bir kaba koyun. Üstüne nar ekşisi, zeytinyağı, küp şekeri, tuzu ekleyip, iyice karıştırın ve salatanın üzerine dökün. (nar ekşisi sevmeyenler sirke de kullanabilirler)  Servis yapın. (isterseniz başka malzemeler de ekleyebilirsiniz.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder