MALZEMELER:
KEK İÇİN :
- 6 adet kuru incir (su dolu bir kabın içine bırakın, biraz şişmesi için)
- yarım su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nescafe
- yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 lt. süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 50 gram tereyağı
- 1 paket krem şanti
YAPILIŞI:
Keki için yumurtaları bir mikser yardımıyla beyazlaşana kadar iyice çırpın. İçine şekeri ekleyip, çırpmaya devam edin. Dövülmüş cevizleri ( biraz iri olacaklar ) , inciri ( küçük kesilmiş ) , un ve kabartma tozunu (elekten geçirin ) ekleyip , bir ıspatula yardımıyla karıştırın.Yuvarlak ve derin bir bor-cama döküp ,fırına verin. (160 derecede 20-25 dakika) Bir kek yaptığınızda bir bıçak yada çubuk yardımıyla pişip pişmediğini nasıl kontrol ediyorsanız,bunda da aynı işlemi yapacaksınız. Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Bir kapta su, nescafe, şekeri birlikte karıştırın. ( şekerleri iyice eritin ) Kek soğuduktan sonra şerbeti üzerinde gezdirin. Bir tencerede nişasta, un ,süt ve şekeri iyice karıştırın. ( top top olmasın ) Sonra orta hararetli ocakta muhallebi olana kadar karıştırmaya devam edin. İnmeye yakın içine tere yağını ekleyin.(isteğe bağlı) Ocaktan aldıktan sonra içine krem şantiyi toz halinde ekleyin ve iyice mikserle çırpın. Hazırladığın muhallebiyi şerbetlendiği kekin üzerine döküp ,her tarafına yayın. Bir gün buzdolabında bekletin. Sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder