1 Şubat 2014 Cumartesi

İNCİR TATLISI

Ben muz ve ahududunun dışında başka meyve ile yapılmış tatlı veya pasta yemekten hoşlanmam. Kız kardeşim bir gün bize bayılacağınız incirli bir tatlı yapacağını söyledi. Ben hayatta yemem dedim. O da ilk önce tat sonra konuşuruz dedi. O gündür bugündür hepimiz bu tatlının müptelasıyız. Kime yaptıysam da hayran kalıyor.Mutlaka tarifini alıyorlar. Bende sizinle paylaşmak istedim. Umarım sizlerde beğenirsiniz.











MALZEMELER:

KEK İÇİN :

  • 6 adet kuru incir (su dolu bir kabın içine bırakın, biraz şişmesi için)
  • yarım su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya


    ŞERBETİ İÇİN : 
    • 1,5 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı nescafe
    • yarım su bardağı toz şeker


      MUHALLEBİSİ İÇİN :
      • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
      • 2 yemek kaşığı un
      • 1 lt. süt
      • 5 yemek kaşığı toz şeker
      • 50 gram tereyağı
      • 1 paket krem şanti

      YAPILIŞI:



      Keki için yumurtaları bir mikser yardımıyla beyazlaşana kadar iyice çırpın. İçine şekeri ekleyip, çırpmaya devam edin. Dövülmüş cevizleri ( biraz iri olacaklar ) , inciri ( küçük kesilmiş ) , un ve kabartma tozunu (elekten geçirin ) ekleyip , bir ıspatula yardımıyla karıştırın.Yuvarlak ve derin bir bor-cama döküp ,fırına verin. (160 derecede 20-25 dakika) Bir kek yaptığınızda bir bıçak yada çubuk yardımıyla pişip pişmediğini nasıl kontrol ediyorsanız,bunda da aynı işlemi yapacaksınız. Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
      Bir kapta su, nescafe, şekeri birlikte karıştırın. ( şekerleri iyice eritin ) Kek soğuduktan sonra şerbeti üzerinde gezdirin. Bir tencerede nişasta, un ,süt ve şekeri iyice karıştırın. ( top top olmasın )  Sonra orta hararetli ocakta muhallebi olana kadar karıştırmaya devam edin. İnmeye yakın içine tere yağını ekleyin.(isteğe bağlı) Ocaktan aldıktan sonra içine  krem şantiyi  toz halinde ekleyin ve iyice mikserle çırpın. Hazırladığın muhallebiyi şerbetlendiği kekin üzerine döküp ,her tarafına yayın. Bir gün buzdolabında bekletin. Sonra servis yapın.

      Hiç yorum yok:

      Yorum Gönder