MALZEMELER:
- 1 kilo süt
- 2 fincan tepeleme şeker
- 2 fincan tepeleme un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin (isteğe bağlı)
- 1 tutam tarçın
- 7-8 tane çilek veya ahududu
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- PS:(fincanınız sağdaki fincan gibiyse 2 tepeleme, sol taraftaki gibiyse 3 tepeleme un ve şeker koyun) benim fincanım biraz daha büyük olduğu için 2 tepeleme yeterli geliyor
YAPILIŞI:
Bir tencereye sütü, şekeri ve unu ekleyin. Bir çırpıcıyla iyice çırpın.(topak, topak olmamasına dikkat edin) Sonra ocağa alıp, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp, vanilyasını ve yağını ekleyin. Blender veya el çırpı cısıyla iyice çırpın. İsterseniz benim gibi muhallebinizi iki küçük bor-cama bölün yada büyük bir bor-cama hepsini dökebilirsiniz. Soğumaya bırakın. Üzerine çilek veya ahududu sosu yapmak isterseniz: çilekleri( ahududunu) ve pudra şekerini blenderden geçirin. (sulu kıvam olacak) Bu karışımı tatlının üzerine dökün. İsterseniz tatlınız üzerine tarçında serpebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder