19 Şubat 2014 Çarşamba

KEREVİZ ÇORBASI

Bugün misafirlerim geliyordu. Bende kendilerine değişik bir çorba hazırlamak istedim. İnsanlar kerevizle çok çorba pişirmezler. Geçen günde söylediğim gibi kereviz kokusundan dolayı pek tercih edilen bir sebze değildir. Bu çorbada kerevizle, sarımsağın uyumu muhteşem oluyor. Misafirlerim de çorbaya bayıldı. Kremalı olduğunu düşündüler. Sizlere de tavsiye ederim. Afiyet olsun...






MALZEMELER:
  • 1 adet küçük kereviz
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı et suyu (isteğe bağlı)
  • 1 tutam tuz 
  • 1 tutam karabiber
  • 100 gram tereyağ

YAPILIŞI:

Kerevizi (isterseniz yapraklarını da kullanabilirsiniz) ve soğanı iyice ayıklayıp, temizledikten sonra 4 parçaya bölün. Tencereye tere yağını koyup, eritin. Kerevizi, soğanı ekleyip, iyice kavurun. Rendelenmiş sarımsakları ekleyin. Kavurmaya devam edin. Sonra 3 çorba kaşığı unu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine eğer varsa bir su bardağı sıcak et suyu yoksa bir bardak sıcak su ve sütü ekleyin, karıştırın.  Ocağın altını kısarak yarım saat pişmeye bırakın. Sürekli kontrol edin. Suyu azaldıkça üzerine su ekleyin. Pişince el blendarıyla çorbayı iyice çekin ve başka tencereye ince bir tel süzgeçle süzün ve biraz daha pişirip, tuz ve karabiberle tatlandırın. ( çorbanın kıvamı ne çok sulu nede çok koyu olacak) Servis yaparken üzerine karabiber serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder