Bizim evde sevilen sütlü tatlıların başında sütlaç gelir. Annemde sütlacı çok lezzetli yapar. Bende annemin bu güzel sütlacın tarifini siz blog okuyucularıyla paylaşmak istedim. Umarım sizlerde deneyip, yorumlarınızı benimle paylaşırsınız. Deneyenlere afiyet olsun...
- 2 kilo süt
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı pirinç
- tarçın
YAPILIŞI:
İlk
önce pirinci iyice yıkayın.Geniş bir tencereye pirinçleri koyun ve
üzerini biraz geçecek kadar içme suyundan ekleyin ve orta hararetli
ateşte pişirin. Pişme süresi; pirinçler yumuşayıncaya kadardır.
Pirinçler yumuşayınca sütünü ekleyin. Yarım saat daha orta hararetli
ateşte pişirmeye devam edin.Sütlaç muhallebi kıvamını alınca şekerini de
ekleyip, 15 dakika daha pişirin.Pişince ocaktan alıp servis yapacağınız
kaselere bölün. ( ben toplamda 14 tane kase kullandım) Üzerine tarçın
serpin ve soğumaya bırakın. Sütlaç biraz soğuyunca buzdolabına koyup,
bir gün sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder