Börülce Ege bölgesinde kuru veya taze çok tüketilir. Bize de halam her sene gönderir. Bizde börülceleri ayıklayıp, temizledikten sonra buzdolabı poşetlerine koyup, dondurucuda saklarız. Tazesinden zeytinyağlı yemekte pişirebilirsiniz. Ben bugün sizinle salatasını paylaşmak istedim. Umarım sizlerde denersiniz. Afiyet olsun....
MALZEMELER:
- 1 kilo börülce
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 tutam tuz
YAPILIŞI:
Börülcelerin kenarları alıp, ortadan ikiye bölün. Düdüklü tencerede haşlayın. Haşlandıktan sonra salata tabağına alın. Sosu için; nar ekşisini bir yemek kaşığı suyla sulandırın. İçine rendelenmiş sarımsak, zeytinyağ ve tuz ekleyip, karıştırın. Salatanın üzerine dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder