MALZEMELER:
- 1 adet tavuk budu (haşlanmış)
- 1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
- 1 orta boy patates (rendelenmiş)
- 1 adet yumurta
- yarım limon
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 2 diş sarımsak
YAPILIŞI:
Tavuğu iyice yıkadıktan sonra temiz suda haşlayın. Haşlandıktan sonra tavuk suyunun içinden tavukları çıkarıp, didikleyin. Tavuk suyunu ocakta kaynatmaya devam edin. İçine havuç ve patates rendesi ekleyin ve pişirin. Bir kapta unu, limonu ve yumurtayı birlikte iyice çırpın. Bu karışımı yavaş yavaş çorbanın içine ekleyin ve karıştırarak, pişirin. Pişmesine yakın içine tavukları, sarımsakları ve tuzunu ekleyin. (altını kısarak bir saate yakın pişirin ) Servis yaparken üzerine karabiber ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder