17 Şubat 2014 Pazartesi

ANNEMİN KIYMALI BÖREĞİ


Bugün annemin kıymalı böreğini yapmak istedim. Canım yeğenim Selin bu böreğe bayılıyor. O, böreği anneannemin etli böreği diye çağırıyor. Her İstanbul'a gelişinde ilk günden hemen bu böreği yaparız. Yanında ayranla bayıla bayıla yiyor. Sizde çocuklarınıza hazırlayabilirsiniz. Denemeniz dileğiyle.... Şimdiden afiyet olsun.

 

 

 

MALZEMELER:

  • 4 yufka
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet orta boy rendelenmiş patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber (isteğe bağlı)

İÇİ İÇİN:
  • yarım su bardağı sıvı yağ veya zeytinyağ
  • 1.5 su bardağı su

YAPILIŞI:


Tavaya sıvı yağı koyup, soğanları pembeleştirin. İçine kıymayı koyun, kavurun. Rendelenmiş patatesi ekleyin ve biraz daha kavurun. Tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin ve ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Tepsiye yağlı kağıt koyup bir adet yufkayı bütün olarak tepsiye yayın. Kenarlarını dışarı sarkıtın. İçine hazırladığınız su ve sıvı yağ karışımını sürün. Sonra geri kalan yufkaları elinizle parçalara bölün ve bir kısmını tepsiye yayın. Her yaydığınız katın arasına bu karışımı sürün . Orta kısmına hazırladığınız harcı koyup, yayın. Geri kalan yufkaları da üzerine aynı şekilde dizin. En sonunda tepsinin en altına koyduğumuz yufkanın dışarı sarkıttığımız kısımlarını içeri doğru kapatın . En üstüne de geri kalan yağlı karışımı döküp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.  Piştikten sonra dilimleyerek servis yapın. Deneyenlere afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder