8 Şubat 2014 Cumartesi

SEBZELİ VE TAVUKLU ERİŞTE


Babam Aydınlı olduğu için oradaki yaşayan halam sağ olsun bize her sene ev yapımı erişte gönderir. Biz çoğunlukla erişteyi sade yapardık. Annem ile ben bu sefer değişik bir tat denemek istedik. Sonucunda çok lezzetli bir yemek ortaya çıktı. Misafirlerinize ikram ederken görünüm bakımından da çok hoş. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun...



 

MALZEMELER:

  • 500 gram erişte
  • 2 adet tavuk budu
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 100 gram bezelye
  • 5 adet mantar
  • 3-4 adet defne yaprağı
  • 1 tutam tane karabiber
  • 50 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tutam tuz


YAPILIŞI:

Tavukları iyice yıkadıktan sonra tencereye koyun, üzerine tane karabiberini, defne yaprağını ve suyunu ekleyerek pişirin. Pişen tavuk suyunun içinden tavukları alıp, tiftikleyin. Tavuk suyunuzda tel süzgeçle süzün. Başka tencerede yemeklik kestiğiniz soğanları zeytinyağ ile pembeleştirin. İçine küp şeklinde kesilmiş havuçları ve bezelye atıp, biraz kavurun. Kavrulunca üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pişirin. Sebzeler biraz suyunu çekince içine kayrak kestiğiniz mantarları ekleyin. (mantarlar pişerken kendi suyunu salar) Bütün sebzeler iyice suyu çekince ocağın altını kapatın.Diğer bir tencerede tereyağı ile erişteleri kavurun ve üzerini geçecek kadar süzdüğünüz tavuk suyunu ekleyip, pişirin. Erişteler suyunu çekince pişirdiğiniz sebzeleri içine ekleyin ve tuz ,karabiberle tatlandırın. İsterseniz tiftiklediğiniz tavukları eriştenin içine katabilirsiniz yada servis yaparken eriştenin üzerine koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder