MALZEMELER:
- 50 gram tereyağı
- 100 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan (isteğe bağlı)
- 5 yemek kaşığı tarhana (suda ıslatılmış)
- 2 adet orta boy domates (rendelenmiş) veya domates sosu
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
YAPILIŞI:
Bir kapta tarhanın üzerini geçecek kadar su ekleyin ve karıştırarak açın ve bekletin. Bir tencereye yağı koyup, eritin. Kıymayı ve yemeklik kesilmiş soğanı ekleyip, kavurun. Kıyma kavrulunca içine domatesleri ekleyip, domates suyunu çekinceye kadar pişirin. Domatesler suyunu çekince içine su ile açtığınız tarhanayı ekleyin.Kısık ateşte karıştırarak pişirin. Pişmesine yakın haşlanmış nohutu, tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekleyin. İsterseniz içine bir diş sarımsak da ekleyebilirsiniz. (Çorba kıvamına gelene kadar karıştırın.) Biraz daha piştikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder