21 Şubat 2014 Cuma

KURU PATLICAN DOLMASI























Benim en sevdiğim yemeklerden biridir. Geçen gün Halama davetliydik. Kendisi kuru patlıcan dolmasını çok lezzetli yapar. Hepimiz bayıla bayıla yedik. Yapılışı biraz zahmetli görünse de, denediğinizde sonuçtan çok memnun kalacağınıza eminim.  Afiyet olsun...

















MALZEMELER:
  • 45 adet kuru patlıcan
  • 650 gram satır kıyması
  • yarım kilo pirinç
  • 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1,5 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet kuzu kemiği
  • 2 adet orta boy sogan

YAPILIŞI:


Sıcak su ile yıkadığınız patlıcanları bir saate yakın haşlayın. ( ne çok yumuşak, nede çok sert olacaklar) Geri kalan malzemeyi birbirine karıştırın. Pişen patlıcanların içlerini hazırladığınız bu malzemeyle doldurun. (patlıcanları tıka basa doldurmayın, üstünden bir parmak aşağıda olacak) Geniş bir tencerenin içine yıkadığınız kuzu kemiklerini koyun. Üzerine patlıcanları dizin ve onun üstüne de iki su bardağı su koyup 45 dakika pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder