MALZEMELER:
- 200 gram kedi dili ( sovyer bisküvisi)
- yarım kilo süt
- 3 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 paket kakao
- hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Yarım kilo sütten bir çay bardağı ayırın. Gerisinin içine şekeri ve unu ekleyip, karıştırın. Ocakta muhallebi olana kadar pişirin. Muhallebi kıvamını alınca ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Biraz soğuyunca içine margarini ekleyin ve karıştırın. Başka bir kapta ayrılan bir çay bardağı süt ile yumurtayı çırpın ve bu karışımı muhallebinin içine ekleyin.En son kakaosunu da ekledikten sonra bir el blendarı ile iyice birbirine yedirin. Servis yapacağınız kabın altına biraz hazırladığınız muhallebili sostan dökün. Üzerine bir sıra kedi dillerini dizin. Tekrardan muhallebiden kedi dillerinin üzerine üstlerini kapatacak kadar dökün. Bu işlemi kedi dilleri bitene kadar devam edin. (bir kat muhallebili karışım, bir kat kedi dilleri olacak) En üstüne de en son kalan muhallebiyi döküp, hindistan cevizi ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder