MALZEMELER:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket sade etimek
KREMASI İÇİN:
- 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 100 gram margarin
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 adet muz
- hindistan cevizi
YAPILIŞI:
2 su bardağı şekeri bir tavanın içinde ocakta eritmeye başlayın. Karamelize olmaya başlayınca içine 2 su bardağı su ekleyin.Şekerler iyice eriyene kadar kaynatın.(bu işlemi hararetli ocakta yaparsanız şekerler daha çabuk eriyor) Şekerler eriyince ocaktan alıp içine sıcakken etimekleri koyup yumuşayınca bir bor-cama yan yana dizin. Bütün bor-camın her yerini kaplayın. Kreması için bir tencerede nişastayı, unu, şekeri, sütü, suyu ve vanilyayı karıştırın. Orta hararetli ocakta koyulaşana kadar çırpın. Sonra ocaktan alıp içine margarini (isteğe bağlı) ekleyin. Bir mikser yardımıyla iyice çırpın. Bu karışımı hazırladığın etimeklerin üzerine gezdirin.Onun üstüne ince dilimlenen muzları dizin ve hindistan cevizi ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder