MALZEMELER:
- 2 su bardağı bulgur (ince bulgur)
- 3 su bardağı kaynar su
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 adet taze soğan
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 8-9 dal maydanoz
- 8-9 dal dereotu
- 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- yarım limon suyu
- 2 adet orta boy domates
- tuz
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 4 yaprak marul
- pul biber
YAPILIŞI:
Domatesleri küp küp doğrayın. Marulları, taze soğanları, maydanozu ve dereotunu ince kıyın. Yarım çay bardağı zeytinyağını ve yemeklik doğradığınız soğanı tencereye alın, tuz ve salça ekleyerek pembeleşene kadar 2-3 dakika kavurun. Pişen soğan ve salçayı ocaktan alın. Aynı tencereye bulguru ve kaynamış suyu ekleyerek kapağını kapatın ve şişmesini bekleyin. Bulgur şiştiğinde marulları, taze soğanı, naneyi, domatesi, maydanozu, dereotunu, cevizi, limon suyunu, pul biberi ve nar ekşisini ilave edip, iyice karıştırın. (Siz malzemeleri kendi isteğinize göre azaltıp,çoğaltabilirsiniz) Servis yaparken marul yapraklarıyla servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder