MALZEMELER:
- 1 adet orta boy karnabahar
- 100 gram tavuk budu (küp şeklinde kesilmiş)
- 1 adet büyük soğan (yemeklik kesilmiş)
- 3 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 adet orta boy havuç (küp şeklinde kesilmiş)
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
BEŞ-AMEL SOS İÇİN:
- 2 çorba kaşığı un
- 75 gram tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- muskat
ÜZERİ İÇİN:
- kaşar (rendelenmiş)
- pul biber
YAPILIŞI:
Karnabaharları haşlayın. Bir tencereye zeytinyağı dökün. Soğanı, sarımsağı ve havucu ekleyip, kavurun. Biraz kavrulduktan sonra tavukları ekleyin ve pişirmeye devam edin. Tavuklar suyunu çektikten sonra ince kıyılmış maydanoz ekleyin, biraz daha pişirip altını kapatın. Beş-amel sosu yapmak için başka tencereye tereyağı koyup, eritin. Unu ekleyip, kavurun. Un kavrulduktan sonra ocaktan alın. Biraz süt ekleyin ve karıştırın.(topak topak olmamasına dikkat edin) İyice unu açılınca tekrardan ocağa alın. Beş-amel sos koyulaşınca gene biraz daha süt ekleyin. Bu işleme süt bitene kadar devam edin. Karabiberi, tuzu ve muskatı (rendelenmiş) ekleyin. Bor-cama ilk önce haşlandığı karnabaharları (ufalayın) koyun, üzerine hazırladığın tavuklu harcı yayın. Onun üstüne de beş-amel sosu dökün ve pul biber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Pişmesine yakın fırından çıkarıp üzerine kaşar dökün ve tekrardan fırında 5 dakika daha pişirin. Sonra da servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder