4 Mart 2014 Salı

GRANOLALI MUHALLEBİ


Granola diyetlerde çok sık karşımıza çıkmakta, benimde bu aralar diyet yemekleri çok ilgimi çekiyor. Granolayı da çok sevdiğimden, kendim yapmak istedim, başarılı da oldu :)  Misafirlerim çok memnun kaldı. 

Granolayı muhallebi yerine yoğurtla yaparsanız daha da bir diyetlik olur.



GRANOLA MALZEMESİ:

  • 1 kase yulaf
  • badem (ortadan ikiye bölünmüş)
  • ceviz (hafif dövülmüş)
  • fındık (ortadan ikiye bölünmüş)
  • ay çekirdeği içi yada kabak çekirdeği içi
  • kuru üzüm
  • kuru kayısı
  • yarım çay bardağı bal
  • yarım çay bardağı fındık yağı
malzemeler çoğaltılabilir veya tam tersi eksiltilebilir, fakat yulaf muhakkak olmalı.


    GRANOLANIN YAPILIŞI:

    Kuru kayısı ve kuru üzüm hariç tüm malzemeler karıştırılıp, yağlı kağıt konulmuş bir fırın tepsisine dökülür. 10 dk da bir tüm malzemeler ters düz edilir. Yarım saat sonra kayısı ve üzümler eklenir, 5 dk daha kavrulur.
    Sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın, katılaşacaktır.

    MUHALLEBİ MALZEMESİ:
    • 1.5 kg süt
    • 4 yemek kaşığı tepeleme un
    • 11 kaşık toz şeker
    • 1 paket labne peyniri

    MUHALLEBİNİN YAPILIŞI:

    Un, süt ve şeker karıştırılıp kaynayınca ocaktan indirip mikserle 15 dk çırpın, ardından labneyi katın 5 dk daha çırpın. Soğumaya bırakın.

    Kaselere önce muhallebiyi dökün, sonra granolayı ekleyin. Afiyet olsun!

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder