14 Mart 2014 Cuma

MANTARLI YUMURTA


Sabah kahvaltısı bizim için en önemli öğünlerden biridir. Yerken mutlu olduğum mantarlı yumurtayı sizlerle de paylaşmak istedim. Yumurta sevmeyenler için bir alternatif olabilir. Bence mantar, yumurtayla pişince çok lezzetli oluyor. Bir tek sabah kahvaltısında değil, başka öğünlerde de deneyebilirsiniz. Çocuklarınızın da ilgisini çekebilir. Ben kendi yeğenimden biliyorum. Normalde yumurtayı çok zor yerken mantarlı yumurtayı bayıla bayıla yiyor. Denemenizi tavsiye ederim.






MALZEMELER:
  • yumurta
  • 3-4 adet kayrak kesilmiş mantar
  • 1 tutam tuz 
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam acı pul biber (isteğe bağlı)
  • rendelenmiş kaşar
  • 20 gram tereyağı
YAPILIŞI:

Yumurtayı kıracağımız tencereye tereyağı koyup, eritin. Kayrak kesilmiş mantarları ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine yumurtaları kırın. Pişmeye bırakın. Pişmesine yakın karabiber, tuz ve acı pul biberle tatlandırın. En üstüne de rendelenmiş kaşar ekleyin. Kaşarlar eriyince ocaktan alın. Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder