28 Mart 2014 Cuma

SOYA SOSLU TAVUK BONFİLE


Bugün erkek kardeşim bizi ziyarete geldi. Bende onun için değişik bir tavuk yemeği yapmak istedim. Uzun zamandır yapmadığım bu yemeği hazırladım. Herkes çok beğendiğini söyledi. Eğer sizlerde değişik soslarla yapılan tavuk yemeklerinden hoşlanıyorsanız, kesinlikle tavsiye ederim.



MALZEMELER:

  • 5 adet kemiksiz tavuk bonfile
  • 1 çay bardağı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam susam
  • 100 gram tereyağı
  • kaşar 1 tutam acı pul biber

YAPILIŞI:

Tavuk, acı pul biber ve kaşarın dışındaki bütün malzemelerinizi ayrı ayrı kaplara koyun ( Soya sosunu ve hardalı birbirine karıştırın). Tavaya tereyağını koyup, eritin. Yıkayıp, iyice süzdüğünüz tavukları sırayla hardalla karıştırılmış soya sosuna, una, iyice çırpılmış yumurtaya, kırmızı toz biber ve en son susama bulayıp, erittiğiniz tereyağında biraz pişirin. Piştikten sonra borcama dizin. Tavada kalan tereyağını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yarım saat daha pişirin. Pişmesine yakın bol kaşar rendesi koyup, tekrar fırına sürün ve kaşarlar eriyene kadar pişirin. Tabağa alınca üzerine pul biber serpebilirsiniz. Yanında makarna veya pilav ile servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder