12 Mart 2014 Çarşamba

KABAK SEFASI





Bugün hazırladığım yemeği daha önceden rahmetli babaannem yaparmış. Annem ile bende bugün bu değişik kabak yemeğini yapmaya karar verdik. Ben biraz daha değiştirerek yapıyorum. Babaannem yemeği ocakta pişirerek yapıyormuş. Ben fırınlayıp, üstüne kaşar rendesi koyarak pişiriyorum. Bu şekilde de çok hafif ve lezzetli bir yemek oluyor. Umarım sizlerde beğenip, denersiniz.






MALZEMELER:

  • 3 adet kabak
  • 3 adet orta boy soğan
  • 200 gram kıyma
  • 2 adet rendelenmiş domates veya yarım su bardağı domates sosu
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam acı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sulandırılmış nar ekşisi
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • kaşar rendesi
YAPILIŞI:

Kabakların kabuklarını ayıklayıp, uzunlamasına ortadan ikiye bölün.  Orta kısımdan çok hafif bir bıçak ile yarın.( karnıyarık yaparmış gibi) Sıvı yağ da arkalı ve önlü kızartın. Fırın  kabınıza alın. Başka tencereye zeytinyağ dökün. Kıymayı ve yemeklik kesilmiş soğanları ekleyip, birlikte kavurun. Kıyma kavrulunca domatesi ve kırmızı toz biberi ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Sonra sarımsakları ,pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyin. Pişmesine yakın en son maydanozu ekleyip, altını kapatın. Ocaktan alıp, sulandırılmış nar ekşini dökün ve birlikte karıştırın. Bu hazırladığınız harcı yardığınız kabakların ortalarına bölüştürün. Önceden ısıtılmış 210 derecelik fırında 50 dakika pişirin. Pişmesine yakın her kabağın üzerine rendelenmiş kaşar serpin. Beş dakika daha kaşarlar eriyene kadar pişirin. Yanında pilav veya makarna ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder