23 Mart 2014 Pazar

KABAK DOLMASI


Uzun zamandır kabak dolması yapmıyordum. Buzdolabım da geçen haftadan aldığım kabaklar duruyordu. Bende kabak dolması yapmaya karar verdim. Eğer rejim yapıyorsanız kabak dolmasını tavsiye ederim. Çok lezzetli ve hafif bir yemek oluyor.





MALZEMELER:

  • 1 kilo kabak
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet yemeklik kesilmiş soğan
  • yarım su bardağı pirinç
  • 3-4 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 adet orta boy rendelenmiş domates veya domates sosu
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu
  • yarım su bardağı zeytinyağ

YAPILIŞI:

Kabakların kabuklarını ayıkladıktan sonra ortadan ikiye bölün. İçleri bir kaşık yardımıyla iyice oyun. Geniş bir kapta geri kalan malzemeyi birbirine karıştırın ve yoğurun. Hazırladığınız malzeme ile kabakların içini doldurun ve tencereye dizin. Üzerine bir bardak su ekleyin ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Servis yaparken üzerine tekrardan ince kesilmiş dereotu ve yoğurt koyabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder