20 Mart 2014 Perşembe

PIRASA KÖFTESİ


Pırasa köftesini seneler önce yan komşumda görüp, tatmıştım. Çok beğendiğim içinde tarifini almıştım. Şimdiler de misafirlerim için zaman zaman yaparım. Çok değişik bir köfte oluyor. Yapılışı biraz zahmetli görünse de, sizlerin de misafirlerinize sunacağınız farklı bir tat. Denemeniz dileğiyle...




 MALZEMELER:


  • 3 kilo pırasa
  • 3 adet orta boy patates
  • 250 gram kıyma
  • 2 yumurta
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • sıvı yağ
  • 1 tutam un

YAPILIŞI:

Pırasaları yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Bir tencereye koyun ve üzerine kabuklarını soyup, 4' e böldüğünüz patatesleri ekleyin. Üstüne çok az su dökün ve pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra süzün ve soğumaya bırakın. Soğuyunca elinizle iyice sıkarak suyunu alın ve yoğuracağımız kaba koyun. Üzerine pırasalarla haşlanmış patatesi, kıymayı, tuzu, karabiberi ve yumurtaları ekleyip, iyice yoğurun. Elinizle yuvarlayarak köfte şekli verin. Una bulayın ve kızgın yağda kızartın. Servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder