18 Mart 2014 Salı

KARNABAHAR ÇORBASI


Doktorların en çok yememizi tavsiye ettiği sebzelerden biridir. Bildiğiniz gibi kansere karşı önleyici olarak görülen beş tane koruyucu etkin madde içerir. Özellikle E vitamini bakımından zengindir. Ben de karnabaharla değişik yemekler yapmaktan çok hoşlanıyorum. Bazı sebzelerle hangi çeşit yemek yaparsanız yapın, lezzetli olur. Karnabahar da bu çeşit bir sebzedir. Çorbasını, yemeğini, kızartmasını yada haşlayıp salata gibi yiyin, hepsi de çok lezzetlidir. Bu gün hazırladığım çorbayı ben sık sık yaparım. Ailecek severek içtiğimiz çorbalardan biridir. Denemeniz dileğiyle...




 MALZEMELER:

  • 1 adet küçük karnabahar
  • 1 adet orta boy soğan
  • 100 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam dereotu

YAPILIŞI:

Karnabaharı haşlayın. Çorbayı yapacağımız tencereye tereyağını koyup, eritin. Soğanı ekleyin ve pembeleştirin. Karnabaharı ekleyin. Hepsini birlikte kavurun. Kavrulunca unu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Sonra sürekli karıştırarak sütünü ve tavuk suyunu ekleyin. Altını kısarak bir saate yakın pişmeye bırakın. Pişince mikserden geçirin ve başka tencereye içinde tortu kalmasın diye tel süzgeçle süzün. Tekrar ocağa alıp, ince kıyılmış dereotunu, tuzunu ve karabiberini ekleyin ve biraz daha pişirip, servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder