25 Mart 2014 Salı

GÜVEÇTE BEZELYE YEMEĞİ


Bugün; uzun zamandır yapmadığım güveçte bezelye yemeği yaptım. Annem biz küçükken sevmediğimiz sebzeler olursa, hep böyle değişik yemekler yapıp, bize yedirirdi.  Sizde çocuklarınıza da güveçte bezelye hazırlayıp, bu sayede sebze yedirebilirsiniz. Hem de misafirlerinize sunacağınız şık bir yemek olduğuna inanıyorum. Denemenizi tavsiye ederim.



MALZEMELER:

  • yarım kilo bezelye
  • 1 paket küp kesilmiş mantar
  • 1 adet büyük boy küp kesilmiş patates
  • 2 adet orta boy  yarım ay kesilmiş havuç
  • 2 adet orta boy yemeklik kesilmiş soğan
  • 2 adet orta boy küp kesilmiş domates veya domates sosu
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • kaşar
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı su

YAPILIŞI:

Düdüklü tencereye zeytinyağı ile soğanları ve havuçları ekleyip, kavurun. Kavrulduktan sonra domatesi ve kırmızı toz biberi ekleyin. Domates suyunu çekince bezelye, mantar, patates, karabiber, tuz ve suyunu ilave edip, düdüklünün kapağını kapatıp, pişmeye bırakın. Yemek piştikten sonra ufak güveç kaplarına yemeği bölüştürün ve üzerine bolca kaşar rendesi koyup, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Yanında pilav ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder