5 Mart 2014 Çarşamba

LİMONLU TART


İngiltere ' de olduğum dönemlerde çok severek yediğim tatlardan biriydi. Her zaman limonla yapılan tatlılar ilgimi çekmiştir. Bende bu lezzetli tatlının tarifini sizlerle paylaşmak istedim.Yapılışı biraz uzun sürse de denemenizi tavsiye ederim...









MALZEMELER:

SABLE HAMURU İÇİN:

  • 150 gram un
  • 50 gram küp şekline kesilmiş ve buzdolabından çıkarılmış tereyağı
  • 50 gram pudra şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumurta
  • 50 gram dövülmüş badem
LİMONLU KREMA İÇİN:
  • 4 adet limonun suyu ve kabuklarının rendesi
  • 200 gram toz şeker
  • 3 yumurta
  • 25 gram tereyağı

YAPILIŞI:


Sable hamuru için; bir büyük kasede tereyağı ile şekeri spatulayla karıştırın. Unu, bademi, yumurtayı ilave edin ve iyice katı kıvamlı bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamuru iki saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Un serpilmiş tezgah üzerinde hamuru oklavayla kalıbın boyutlarından biraz daha geniş bir daire olacak şekilde açın. Hamur oldukça nazik olduğundan oklavayla fazla bastırmayın ve çalıştığınız tezgahı unlamayı unutmayın.



Hamuru oklavanın etrafına sarın ve oklavayı kalıbın üstünde ters yöne döndürerek kalıbın içine yerleştirin. Kenar kısmındaki fazla olan kısımlarını kesin. Dibine bir çatal ile delikler açın. Hamuru bir saat daha buzdolabında bekletin. Sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altın sarısı bir renk alana kadar 15 dakika pişirin.


Limonlu krema için; limonların kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın. Rendelenmiş kabukları, limonların suyu, yumurtaları ve şekeri sürekli çırpma teliyle çırparak tencerede ısıtın. Köpük kıvamına gelmemesi için çok hızlı bir şekilde çırpmayın. Pişirirken de kaynamasına izin vermeyin, koyu bir kıvam elde etmelisiniz. Tencereye ateşten alın ve malzemeyi süzgeçten geçirin. Tereyağı ekleyip iyice karıştırın. Limonlu kremayı tart tabanına dökün. Krema hemen dümdüz oluyor. Servis yapmadan önce soğumasını bekleyin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder