19 Şubat 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


Biliyorsunuz enginar karaciğerimiz için sağlıklı bir besindir. Doktorlar her gün bir enginar yememizi tavsiye ediyor. Bu yaptığım enginar yemeği de hem hafif, hem de lezzetli oluyor. Herkese tavsiye ederim. Afiyet olsun...

 



  







MALZEMELER:
  • 4 adet enginar ( temizlenmiş)
  • 2 adet ince boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • yarım su bardağı bezelye
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tutam dere otu
  • 3 adet kesme şeker
  • 1,5 adet limon
  • 1 tutam tuz
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su

YAPILIŞI:


Düdüklü tencerenin altına enginarların iç kısımları dışa bakacak şekilde dizin. Bezelyeyi, küp şeklinde havucu ve patatesi birbirine karıştırıp, enginarların içine koyun. Piyazlık kesilmiş soğanı üzerine ekleyin. Şekerini, tuzunu, ince kesilmiş dereotunu, limon suyunu, zeytin yağını ve suyunu ekleyip, pişirin. Pişince servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder