19 Şubat 2014 Çarşamba

FIRINDA MAKARNA


Bugün halalarımı bizlere davet ettim. Onlara değişik ve lezzetli bir yemek hazırlamak istedim. Onlar çok lezzetli buldular. Umarım sizlerin de damak tadına uygundur. Deneyenlere afiyet olsun... 
  

 

 

















 










MALZEMELER:
  • 1 paket makarna
  • yarım litre süt
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket kayrak şeklinde kesilmiş mantar 
  • 200 gram küp şeklinde kesilmiş tavuk budu 
  • 1 adet kayrak şeklinde kesilmiş büyük soğan 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • rendelenmiş muskat 
  • pul biber (isteğe bağlı)
  • rendelenmiş kaşar 

YAPILIŞI:

Makarnayı tam pişmeden haşlayın ve süzün. Başka bir tencerede kayrak kestiğiniz soğanları zeytin yağında pembeleştirin. Küp kestiğiniz tavukları ekleyin. Tavuklar suyunu çekene kadar pişirin. Sonra kayrak kestiğiniz mantarları ekleyin. Mantarlarda suyunu çekince tuz ve karabiberle tatlandırın. Beşamel sos için; Ocakta tereyağını ve unu birlikte kavurun. Ocaktan alıp içine biraz süt ekleyin ve unu iyice açın. (topak topak olmamasına dikkat edin) tekrardan ocakta pişirmeye devam edin. Un koyulaştıkça içine gene biraz süt ekleyin.  Bu işlemi süt bitene kadar devam edin ve sürekli karıştırın. Pişmesine yakın tuzunu, karabiberini, muskatını ekleyin ve ocaktan alın.Geniş bir bor-camı yada tepsiyi yağlayın ve makarnanın tamamını kaba dökün. Üstüne hazırladığın tavuklu karışımı yayın. Onun üstüne de beşamel sosu ekleyin. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Pişmesine yakın fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip, tekrardan fırına sürün. Üstü kızarana kadar pişirin. Servis yaparken üstüne isterseniz pul biber serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder