23 Şubat 2014 Pazar

TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI

Bu çorbanın tarifini kız kardeşimden aldım. Kendisinin altı yaşında bir kızı var. Yeğenim bu çorbayı bayılarak içiyor. Sizde çocuklarınız için bu çorbayı deneyebilirsiniz. Hem besleyici, hem de çok lezzetli. Herkese tavsiye ederim. Afiyet olsun....


          


MALZEMELER: 
  • 1 adet tavuk göğsü veya budu
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 litre tavuk suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 50 gram tereyağı
TERBİYE İÇİN:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta

YAPILIŞI:

Tencereye iyice yıkadığınız tavukları koyun ve bir litre su ekleyin. Bir saat pişirin. Tavuk suyunuz hazır olduğunda başka tencereye rendelenmiş havuç ve patatesi    ekleyip, tereyağı ile 5 dakika kavurun. İçine hazırladığınız tavuk suyunu ve tiftiklediğiniz tavukları ekleyip, orta hararetli ateşte karıştırarak, pişirin. Sebzelerin pişmesine yakın içine tel şehriyesini ekleyin ve pişirmeye devam edin. Bir kapta terbiyesi için: unu, yoğurdu ve yumurtayı birlikte çırpın. İyice karıştıktan sonra pişen çorbadan biraz alıp, terbiyenin içine karıştırın (terbiyeyi, bir anda çorbaya eklerseniz, çorbanın sıcaklığı ile yumurta pişebilir) ve bu karışımı çorbaya yavaşa yavaş karıştırarak, ekleyin. Çorbayı yarım saat daha pişirip, en son tuzunu, karabiberini ekleyin. İnce kesilmiş maydanozu ekleyin (isteğe bağlı).  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder