2 Şubat 2014 Pazar

HAMSİ BUĞULAMA


Annem Karadenizli olduğu için bizim evde hamsi çok pişirilir. Ailecek hamsiyi  çok severiz. Küçük balık olduğu içinde omega 3 bakımından da zengin bir balıktır. Annem ile bende bugün hamsi buğulama yapmak istedik. Bizler çok beğendik. Umarım sizlerin de damak tadına uygundur. Afiyet olsun...

 






















MALZEMELER:

  • 1 kilo temizlenmiş hamsi
  • 2 adet orta boy kırmızı soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • 1,5 adet limon
  • 1 tutam tuz
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • yarım bardak su

YAPILIŞI:


Kayrak kesilmiş soğanları ve ince kesilmiş maydanozu birbirine karıştırın. Tepsinin en altına karıştırılmış soğanın yarısını serin. Onun üstüne hamsileri dizin. Üzerin sıkılmış yarım limonu ve zeytin yağını gezdirin. Geri kalan soğanı da üzerine serpin. Bir adet limonu kayrak kesip, balığın üzerine yerleştirin. Üzerine suyunu ekleyin. Kapağını kapatıp, kısık ateşte yarım saat pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder