6 Şubat 2014 Perşembe

ENFES SOSLU DONDURMALI TATLI

Bu tatlıyı bugüne kadar kime yaptıysam çok zevkle yediler. Benim de hem yapmasını sevdiğim, hem de yemekten mutluluk duyduğum bir güzellik. Benim İngiltere yıllarında öğrendiğim bir tatlıydı. Herkesin denemesini tavsiye ederim...



              


MALZEMELER:
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 kutu krema
  • 3 muhallebi kaşığı bal
  • 3 muhallebi kaşığı esmer şeker
  • 2 muhallebi kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
  • 2 adet muz
  • 1 kutu vanilyalı dondurma

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:

  • çekilmiş fındık

YAPILIŞI:



Bir tencereye bitter çikolatayı ekleyip, ocakta eritin. Çikolata eridikten sonra sırayla krema, bal, esmer şeker ve tere yağını ekleyip, iyicene birbirine karıştırın. Biraz pişirin. İstediğiniz bir dondurma kabının en altına ince kestiğiniz muzları dilimlerini, onu üstüne vanilyalı dondurmayı ve onun üstüne de hazırladığınız çikolata sosunun  bir kısmını dökün. En üstüne çekilmiş fındık serpin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder