14 Şubat 2014 Cuma

KIYMALI MAKARNA





 Ben pilavı, makarnaya göre daha çok severim. Çoğunlukla yediğim makarnaların hep soslu olmasını tercih ederim. Bu hazırladığım makarna da çok lezzetli oluyor. Benim yeğenlerim çok severek yiyorlar. Siz de çocuklarınız için deneyebilirsiniz. Herkese afiyet olsun..

 



   MALZEMELER:

  • 1 paket makarna
  • 200 gram kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 2 orta boy domates (rendelenmiş) veya 1 su bardağı  domates sosu 
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • parmesan peyniri veya kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 tutam maydanoz

YAPILIŞI:

Makarnayı haşlayın. Başka tencerede yemeklik kestiğiniz soğanları ve kıymayı zeytin yağında kavurun. İçine sırayla rendelenmiş domatesi veya domates sosunu, tuzu , karabiberi ve sarımsak (rendelenmiş) ekleyin. Domatesler veya domates sosu suyunu çekene kadar pişirin. Bu hazırladığınız harcı makarnaya karıştırın ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Servis yaparken üzerine parmesan peyniri veya kaşar rendesi koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder