27 Şubat 2014 Perşembe

ANNEMİN SÜTLACI



Bizim evde sevilen sütlü tatlıların başında sütlaç gelir. Annemde sütlacı çok lezzetli yapar. Bende annemin bu güzel sütlacın tarifini siz blog okuyucularıyla paylaşmak istedim. Umarım sizlerde deneyip, yorumlarınızı benimle paylaşırsınız. Deneyenlere afiyet olsun...






MALZEMELER:
  • 2 kilo süt
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı pirinç
  • tarçın

YAPILIŞI:


İlk önce pirinci iyice yıkayın.Geniş bir tencereye pirinçleri koyun ve üzerini biraz geçecek kadar içme suyundan ekleyin ve orta hararetli ateşte pişirin. Pişme süresi; pirinçler yumuşayıncaya kadardır. Pirinçler yumuşayınca sütünü ekleyin. Yarım saat daha orta hararetli ateşte pişirmeye devam edin.Sütlaç muhallebi kıvamını alınca şekerini de ekleyip, 15 dakika daha pişirin.Pişince ocaktan alıp servis yapacağınız kaselere bölün. ( ben toplamda 14 tane kase kullandım) Üzerine tarçın serpin ve soğumaya bırakın. Sütlaç biraz soğuyunca buzdolabına koyup, bir gün sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder