13 Şubat 2014 Perşembe

LAHANA LAZANYASI


Bu tarifi İsviçre'de yaşayan kız kardeşim yaptı. Çok lezzetli oluyor. Özellikle çocuklar lahana sebzesinden hoşlanmazlar. Bu tarif sayesinde çocuklarınıza lahanayı sevdirebilirsiniz.  Herkesin denemesini tavsiye ederim.  Afiyet olsun...

















MALZEMELER:
  • 1 adet orta boy beyaz lahana
  • 1 kutu krema

SOSU İÇİN:
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan (yemeklik)
  • 2 adet orta boy havuç (küp şeklinde)
  • 3 diş sarımsak
  • 2 domates (rendelenmiş) veya 4 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 tutam toz biber
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 4-5 dal fesleğen
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ 
  • 1 çay bardağı su

YAPILIŞI:


Bir tencerede ilk önce kıymayı kavurun. Sonra içine zeytinyağ, havucu ve soğanı ekleyin ve hepsini birlikte kavurmaya devam edin.Sonra sırayla sarımsakları, fesleğeni (kurusu da olabilir), baharatlarını, domatesini, bir çay bardağı suyunu ekleyin ve kısık ateşte pişirin. (isterseniz haşlanmış bezelye de ekleyebilirsiniz) Lahanaları 4 'e kesin. Bir tencerede su kaynatıp lahanaları 1-2 dakika haşlayın. Kaynayan sudan alıp, bir tel süzgeç yardımıyla süzün. Salata gibi ince ince kıyın. Borcama ilk önce lahanaların yarısını koyun, onun üstüne hazırladığınız sosu dökün. Geri kalan lahanaları da üstüne yerleştirin. Üzerine bir kutu krema dökün. (krema yerine beşamel sos da yapabilirsiniz) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişmesine yakın fırından çıkarıp, üzerine kaşar serpip, tekrardan 5 dakika daha pişirin. Sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder