27 Şubat 2014 Perşembe

BULGUR PİLAVI


                         
Benim en sevdiğim yiyeceklerin başında pilavlar çeşitleri gelir. Hangi çeşit pilav türü olursa olsun zevkle yerim. Hatta bu ailem arasında espri konusu olmuştur. Daha önceki hayatında kesin uzak doğuluydum diyorlar. Bende bugün size kolayca yapabileceğiniz bulgur pilavının tarifini vermek istedim. Bildiğiniz gibi doktorlarında en çok önerdiği pilav çeşitleri arasında ilk baştadır. Umarım yeni yemek yapmaya başlayanlar için de,  benim pilavımın tarifi  bir alternatif olur. Deneyen herkese afiyet olsun... 








MALZEMELER:
  •  su bardağı bulgur
  • 2 adet rendelenmiş domates veya 1 çay bardağı domates sosu
  • 2 adet orta boy yemeklik kesilmiş soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı veya 50 gram tereyağı
  • 2 adet rendelenmiş sarımsak
  • 1 tutam acı pul biber
  • 1 tutam tuz
  • 3 su bardağı su

YAPILIŞI:

Bulguru iyice yıkayın. Pilav tenceresine zeytinyağı döküp, soğanları ekleyin ve pembeleştirin. Rendelenmiş domatesleri veya domates sosunu, rendelenmiş sarımsağı ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Yıkadığınız bulguru ve tuzu ekleyip, kavurun   Biraz kavurduktan sonra suyunu koyup, tencerenin kapağını kapatın. Orta hararetli ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirin. Pişince tencerenin kapağını kaldırıp üzerine bir peçete örtün ve kapağı tekrar kapatın. Dinlenmeye bırakın. Yanında tavuk veya et yemeği ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder