16 Şubat 2014 Pazar

HAMSİ KIZARTMA


Hayatımda yediğim en lezzetli tariflerden biridir. Hazırlaması biraz zahmetli olmasına rağmen sonucu muhteşem.... Bugüne kadar kime hazırladıysam sofradan mutlu kalktılar. Herkesin denemesini şiddetle tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun...




MALZEMELER:



  • 1 kilo hamsi
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
(malzemeleri kendinize göre azaltıp veya çoğaltabilirsiniz )

SALATA İÇİN:
  • istediğiniz yeşillik, havuç, turp, roka

YAPILIŞI:

Hamsileri iyice temizlendikten, sonra kılçıklarından ayırın. (balığın kılçığını çıkarırken ikiye bölmemeye dikkat edin) Bir hamsiyi, öbür diğer hamsinin üzerine kapatın. Bütün hamsiler bitene kadar bu işleme devam edin. Birbirine yapıştırdığınız hamsileri mısır ununa bulayın. Kızgın yağda hamsiler arkalı önlü pişene kadar kızartın. Yanında hazırladığınız salatayla servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder