10 Şubat 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


Bizim evde çoğunlukla sebze yemekleri babamdan dolayı daha çok pişirilir. Kendisi şeker hastası olduğu için , zeytinyağlı ve hafif yemekleri yemeği tercih eder. Bu yemekte öyle bir yemek....Hem de  kolay ve çabuk hazırlanan bir yemektir.


 

MALZEMELER:


  • 3 adet orta boy kereviz
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet limon
  • 2 adet küp şeker 
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tutam tuz

YAPILIŞI:



Kerevizleri kayrak ve kalın kesin. Düdüklü tencerenin en altına yerleştirin. Patatesi (küp şeklinde) ,havucu (yarım ay şeklinde )  ve soğanı (piyazlık) kesip, kerevizlerin üzerine hepsini yerleştirin. Kereviz yapraklarını da  ekleyin.Üstüne şekerini ,yağını, suyunu ve tuzunu ekleyin. Düdüklünün kapağını kapatıp, pişmeye bırakın.  (herkesin düdüklü tenceresinin pişme hızı farklıdır ) Pişince de soğuk servis yapın. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder