12 Şubat 2014 Çarşamba

MANTAR ÇORBASI

Bu çorbayı bugüne kadar kime ikram ettiysem çorbanın kremalı olduğunu söylüyorlar. Sütle  pişirdiğimi söyleyince şaşırıyorlar. Herkesin denemesini tavsiye ederim. Afiyet olsun...






MALZEMELER:

  • 4-5 adet mantar
  • 50 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

YAPILIŞI:

Tencerede tereyağı eritin. İçine küp şeklinde doğradınız mantarları ekleyip, mantarlar iyice suyunu çekene kadar pişirin. Sonra ununu ekleyip birlikte kavurun. (unun kokusu çıkana kadar) Un kavrulunca ocaktan alıp içine sütten biraz ekleyin ve çırpıcıyla unu iyice açın. (top top olmamasına dikkat edin) Tekrardan ocakta sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Çorba katılaşmaya başlayınca sütten gene biraz ekleyin. (bu işlemi süt bitene kadar devam edin) Sütünüz bitince çorbanın altını kısıp bir saat  pişmeye bırakın. Pişmesine yakın karabiberini ve tuzunu ekleyin. (eğer çorbanız pişerken katılaştıysa içine sütünüz bittiği için sıcak su ekleyin) Çorbanızın ne çok sulu nede çok katı olmamasına dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder