20 Şubat 2014 Perşembe

TURUNÇLU KEK

Turunç; Ege ve Akdeniz  bölgesine ait bir meyvedir. Çoğunlukla zeytine tat vermesi için sıkılıp, üzerine dökülür. Bu keki amcamın eşi Nilüfer ablam hazırlamış. Ben çok beğendim. Tarifini alıp sizlerle de paylaşmak istedim. Umarım sizlerinde damak tadına uygundur. Deneyenlere afiyet olsun...






 MALZEMELER:
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  •  3 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet turunç (isterseniz portakallı da yapabilirsiniz)

YAPILIŞI:


Geniş bir kapta yumurtaları çırpma teli ile iyice köpürene kadar çırpın ve şekeri ekleyin. Birlikte çırpmaya devam edin. Sonra sırayla sıvı yağı, unu (elekten geçirin), vanilya, kabartma tozu ekleyin ve spatulayla birbirine karıştırın. Turuncun kabuğunu rendeleyip malzemeye karıştırın  ve yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.Eğer turunç bulamazsanız portakal ile de deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder